Enkel tomat- och srirachasoppa

november 24, 2015











4 portioner
Ca 30 minuter


Ingredienser
Ett kilo körsbärstomater
En rödlök
Två klyftor vitlök
Färsk basilika
Salt och peppar
En matsked råsocker
En buljongtärning (grönsaksbuljong)
Två-tre teskedar srirachasås
Några droppar tabasco

Börja med att halvera körsbärstomaterna och hacka rödlök samt vitlök i en stor kastrull. Ringla över rapsolja, salta och peppra och lägg i några färska basilikablad.

Koka upp och låt bubbla tills tomaterna är genomkokta och faller sönder, vilket tar runt 20 minuter beroende på storlek. Stavmixa. Om tomaterna innehåller mycket fruktkött kan soppan behöva spädas med en deciliter vatten för att få soppkonsistens. Koka upp igen med en tärning grönsaksbuljong och sockra eventuellt lite. Krydda med några droppar tabasco och lagom mycket sriracha. Servera med ostmackor, toast eller knäckebröd.

På min lokala torghandel har jag ibland tur och hittar körsbärstomater för 10 kronor kilot och jag har basilika växandes i köket. På så sätt blir detta receptet väldigt billigt att tillaga. En guldpeng för tomaterna, någon enkrona för rödlöken och resterande ingredienser har jag alltid i skafferiet. Även med osttoast som tillbehör blir kostnaden ledigt under tio kronor per portion.




You Might Also Like

3 kommentarer

  1. Ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Kan man göra denna på vanliga tomater? Hur påverkar detta resultatet?

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen