Getostsallad med persimon, granatäpple och balsamicoreduktion

november 27, 2015


Enkel och snabb lunch. Balsamicoreduktionen håller förmodligen en halv evighet om den förvaras i kylen. 

Balsamicoreduktion 
2 dl balsamicovinäger
1 msk socker

Koka upp ingredienserna en kastrull och reducera till reduktionen kan bilda ett lager på baksidan av en sked. Det är ingen fara om konsistenser verkar lite för rinning, den blir mer trögflytande i rumstemperatur. Låt svalna. 


Jag tror inte att någon behöver ett recept på en sallad. Viktigast för mig är att äta frukt och grönsaker som är i säsong. Det är bäst för miljön och dessutom smakar de som godast då. 

Getostsallad
100 gram getost per portion
Bladspenat
Persimon
Granatäpple
Balsmicoreduktion
Svartpeppar


Granatäpplet skalar du enklast genom att skära bort knoppen på ovansidan av frukten. Bryt sedan av klyftor som följer formationen kärnorna växer i. Tryck på baksidan på klyftan så att den går från konvex till konkav. Kärnorna trillar då ut utan alltför mycket pillande, men var aktsam för att det kan skvätta en del. 



You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen