Kinesisk köttgryta med fläskkarré, honung och paprika

november 26, 2015


Kinesisk köttgryta 
4 portioner
30 minuter 

Det kan omöjligen ha undgått min bekantskapskrets att jag gärna lagar asiatiskt. Jag gillar stark mat med mycket smak. En stor fördel är dessutom att maten kan tillagas enligt principen "ta vad du ha", vilket är praktiskt eftersom kylskåpet inte är direkt välfyllt alla veckor.  

Ingredienser 
500 gram fläskkarré eller annat kött
3 klyftor vitlök
5 dl vatten
2-3 msk mörk soja
1 msk honung
finskivad färsk chili
torkade chili flakes
2 msk sweet chili
2 msk ostronsås
Vitpeppar
Maizena
1 spetspaprika

Rensa bort fett och senor från köttet. Skär i sedan biten i strimlor som följer köttets fiberriktning. Stek en del åt gången på hög värme i olja tillsammans med vitlök. För över köttet till en kastrull efter hand det får stekyta. Slå vatten i stekpannan och häll sedan över även det till kastrullen för att få med alla smaker som samlats i pannan. Häll i honung, soja och alla former av chili. Här slank även två stackars championer som sjöng på sista refrängen med. Låt koka tills köttet har den konsistens du föredrar, vilket blev runt tjugo minuter för min del. Häll sedan i ostronsås, lite vitpeppar och skivad paprika. Rör runt och red med maizena tills såsen får den konsistens du föredrar. 

Servera med sesamfrön, lime och ris. 

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Nä men så smarrigt! Den får man allt ta och prova! ;) ;) ;) :D ;) ;D

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen