Kyckling, nudelsallad och jordnötssås

november 24, 2015


Kyckling med nudelsallad och jordnötssås är en av mina favoriträtter. Det är enkelt att göra och går relativt fort. Börja med att göra nudelsalladen. 


Nudelsallad
Risnudlar
Morot
Gurka
Lime
Chili
Fisksås

Jag använder tunna vermicelli-nudlar som bara behöver ligga någon minut i varmt från vattenkokaren tills de blir mjuka. Skölj nudlarna med kallt vatten och blanda med finhyvlade grönsaker. Idag hade jag bara morötter, gurka och paprika hemma men det blir gott med melon, mango och annan exotisk frukt också. Strö över chiliflakes, mycket pressad lime och fisksås.

Stek kycklingen samtidigt som du gör jordnötssåsen.

Jordnötssås
0.5 msk röd curry paste
Liten tetra kokosmjölk (250 mililiter)
2 tsk soja
1 msk sweet chili
1 näve jordnötter
1 tsk sambal öelek
Lite lime

Stek curryn tillsammans med lite olja i botten på en kastrull. Smakerna lyfts fram när curryn först får svettas lite. Häll i kokosmjölken och resten av ingredienserna. Låt koka några minuter och stavmixa sedan såsen till en lagom konsistens. Jag föredrar när det fortfarande finns bitar av jordnötterna kvar i såsen.


You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Oj du, exotisk frukt. En mango har jag nog aldrig sett i verkliga livet, utan bara på google här "online", så att säga. Men sånt hittar man inte här i Mjölby ser du. Men du kanske är från stan iförsig? Där har di allt spännande saker ser du. Det vet jag det! En gång var jag och hälsade på min kusin i Stockholm, och där fanns saker kan du tro! Men en mango såg jag allt inte till. Men en dag så kanske! Vi får väl se vad livet bringar en. Fridens liljor!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen