Pulled pork med picklad rödlök, spenat och crème fraiche

november 29, 2015


Pulled pork tar en halv evighet att göra och är därför ypperlig söndagsmat. Ett kilo fläskkarré ger dessutom mycket rester, vilket är användbart i matlådor kommande vecka. 

Pulled pork 
1 kilo fläskkarré
1 msk soja
1 msk honung
5 krossade klyftor vitlök
1 dl vatten
Chili flakes
Svartpeppar
2-3 tsk paprikapulver

Värm ugnen till 150 grader. Lägg köttet i en ugnsfast form och häll över övriga ingredienser. Blanda noggrant. Tillaga köttet i 3-4 timmar och vänd köttet efter halva tiden. Låt det sedan vila i minst en halvtimme innan du drar isär köttet i fiberriktningen. Resultatet är fantastiskt mört kött. Servera i tortillabröd med crème fraiche, picklad rödlök och bladspenat. Som lite kuriosa fungerar vanliga dricksglas utmärkt som tortillahållare.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Ska prova detta själv! Kul tips med glaset, det kommer ungarna gilla!

    SvaraRadera
  2. Vad är fiberriktning? Vad är fiber? Vem är gud? Vad är meningen med livet? Är du en matgud? 'Cause ya seem to be one fo' sure!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen