Sommarrullar

november 30, 2015


Sommarrullar gör sig bra i matlådan och är ett bra sätt att använda upp rester. Det är dock sällan jag har samtliga ingredienser hemma för att göra autentiska sommarrullar, utan jag gör mellanmjölkens svar på de vietnamesiska smakerna. Rullarna jag gör är inte direkt estetiskt tilltalande men det smakar väldigt gott.

Vietnamesiska sommarrullar
Risblad
Risnudlar
Vårlök
Morot
Gurka
Paprika
Någon form av kallt protein - räkor, rå lax, tofu, kyckling, fläskkött osv. Jag använde rester från gårdagens pulled pork. 

Koka risnudlarna enligt anvisningar på paketet. Jag använder risnudlar som det räcker att hälla kokande varmvatten på och sedan låta dra några minuter. Skriva grönsakerna och det tilltänkta proteinet i långsmala strimlor. Doppa risbladen i en stor skål med kallt vatten i ca 10 sekunder. Bladen kommer fortfarande vara ganska hårda men är böjbara.Lägg salladsblad i botten och fyll sedan med resten av grönsakerna och proteinet. 1. Vik risbladet över långsidan av salladsbladet, 2. Vik in sidorna, 3. Rulla en lagom hård rulle. 

Doppa i hoisinsås, sweet chili eller jordnötssås.

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. VI HAR JU PRATAT OM DETTA. När du gör sån här mat bjuds jag hem eftersom jag är för dum i huvudet för att laga nice food själv. Mähhhhhh. Nu blev jag lite ledsen.

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen