Jordärtskockssoppa med parmesanröra

december 15, 2015

En mild soppa med god smak.  

Jordärtskockssoppa
Ingredienser
2-3 portioner

500 gram jordärtskockor
2 klyftor vitlök
En halv gul lök
Smör
1 dl vitt vin (torrt)
3 dl mjölk
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar


Hacka löken och pressa vitköken. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Stek vitlöken och löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockorna, vinet, mjölken, salt och vattnet. Låt sjuda tills jordärtskockorna mjuknat. Stavmixa i kastrullen och tillsätt sedan grädden. Låt koka upp igen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Parmesanröra
Ingredienser

1 dl crème fraiche
2 matskedar parmesan
Persilja
Peppar

Riv parmesan och blanda ingredienserna. Toppa soppan.

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Naj men du detta lät allt smaskens! JordÄRTskocka, e de ungefär detsamma som gröna ärtor då? // Fru Henriksson

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen