Sojagravad lax med wasabimajonäs

december 24, 2015


Känns det som att den gravade laxen med dill och hovmästarsås går på repetition under samtliga svenska högtider? Testa något nytt som smakar fantastiskt och dessutom går fortare att göra. Receptet är ursprungligen från Buffé nr 3, 2015. 

Lax
500 gram färsk laxfilé av hög kvalitet
2 msk salt
2 msk socker
1 dl ljus soja

Koka upp en lag på socker, salt och soja. Koka tills ingredienserna lösts upp och låt sedan svalna. Skär bort skinnet från laxen, skölj och torka av med hushållspappper. Lägg filén i en påse tillsammans med lagen. Förvara i kyl i fyra timmar och vänd påsen efter halva tiden. Skär i tunna skivor.

Wasabimajonäs
1 msk wasabi
1 dl majonäs av typen Hellmans

Servera laxen som den är tillsammans med majonäsen som ett alternativ till den klassiska gravlaxen eller som en huvudrätt tillsammans med sushiris och picklad rödlök.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Ser med förhoppning fram emot en ny uppdatering från dig!!!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen