Sojagravad lax med wasabimajonäs
december 24, 2015Känns det som att den gravade laxen med dill och hovmästarsås går på repetition under samtliga svenska högtider? Testa något nytt som smakar fantastiskt och dessutom går fortare att göra. Receptet är ursprungligen från Buffé nr 3, 2015.
Lax
500 gram färsk laxfilé av hög kvalitet
2 msk salt
2 msk socker
1 dl ljus soja
Koka upp en lag på socker, salt och soja. Koka tills ingredienserna lösts upp och låt sedan svalna. Skär bort skinnet från laxen, skölj och torka av med hushållspappper. Lägg filén i en påse tillsammans med lagen. Förvara i kyl i fyra timmar och vänd påsen efter halva tiden. Skär i tunna skivor.
Wasabimajonäs
1 msk wasabi
1 dl majonäs av typen Hellmans
Servera laxen som den är tillsammans med majonäsen som ett alternativ till den klassiska gravlaxen eller som en huvudrätt tillsammans med sushiris och picklad rödlök.
2 kommentarer
Ser gott ut!
SvaraRaderaSer med förhoppning fram emot en ny uppdatering från dig!!!
SvaraRadera