Sötcitron från Iran

december 05, 2015


Mannen jag brukar handla grönsaker av frågade idag om jag ville smaka den godaste frukten han sålde. Ja. Det säger jag inte nej till. Han gav mig en klyfta sötcitron odlad i Iran, något jag aldrig testat tidigare.

Sötcitron har en tydlig citronsmak men utan syrligheten, precis som lemonad. Samtliga kroppsliga sinnen hamnar i konflikt vid första tuggan. I handen håller jag något som ser ut, luktar och på alla andra sätt påminner om en helt vanlig citron - men den är söt. 

Jag antar att jag inte såg helt övertygad ut för jag fick några på köpet när jag handlade mina vanliga grönsaker. Jag tror att det går att blanda goda vodkadrinkar iallafall. 

You Might Also Like

1 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen