Två sorters enkel sill

december 24, 2015


Min mormor gör inför varje jul flera olika sorters sill helt och hållet från grunden. Det rensas fisk och kokas ättikslag. Jag ser ingen chans att konkurrera med det hon har övat på i decennier så jag väljer den enklare vägen och köper färdiga sillfiléer som är redo att smaksättas. 


Kräft- och romsill
2 inlagda sillfiléer
1 msk stenbitsrom
1 msk finhackad dill
2 stora skedar crème fraiche
1 dl kräftor
1 tsk sambal oelek
salt
peppar

Skiva sillfiléerna i lagom stora bitar och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylskåpet i några timmar innan servering.


Sötstark-senapssill 
2 inlagda sillfiléer
2 stora skedar crème fraiche
1 dl Johnnys sötstarka senap
peppar

Skiva sillfiléerna i lagom stora bitar och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylskåpet i några timmar innan servering.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen