Dolmades - grekiska vinbladsdolmar
januari 24, 2016
4 portioner
1 timme
Ingredienser
Fyra portioner matris
En halv tärning grönsaksbuljong
En halv gul lök
En matsked hackad dill
Två matskedar finhackad bladpersilja
Salt och peppar
En stor citron
Olivolja
Inlagda vinblad
Skölj vinbladen under kallt vatten för att göra de mindre salta. Lägg en till två matskedar risfyllning i mitten på varje blad, vik in sidorna först och rulla sedan från dig för att göra små och kompakta rullar. Det är pilligt och kräver tålamod, men resultatet gör det värt det.
Ringla över en matsked olivolja och saften från andra halvan av citronen och placera i ugnen i 200C grader i 15-20 minuter.
Oliv-tzatziki
Fyra dl grekisk yoghurt
En dl hackade oliver
Tre klyftor vitlök
Salt
Peppar
Kärna ur och hacka oliver (eller var smartare än vad jag är och köp kärnfria), blanda med yoghurt och pressa i vitlök. Salta och peppra. Ställ i kylen.
Låt vindolmarna svalna så att de är ljumna och ät med olivtzatzikin.
0 kommentarer