Fusk-wienerbröd gjorda på smördegsplattor

januari 24, 2016


Frasiga "wienerbröd" på under 30 minuter med hjälp av frysta smördegsplattor, marzansås och frysta bär. Jag fyllde mina med blåbär och vaniljkräm.

Ingredienser
30 minuter 
4 stycken

Fyra stycken frysta smördegsplattor
1,5 dl mjölk
Marsanpulver
Två dl frysta blåbär
Ljus maizena



Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper för att tina. Häll upp mjölken i en bunke och häll i marsanpulver tills konsistensen är lagom fast.

Värm frysta blåbär i en kastrull och tillsätt maizena när det börjar koka. Jag tillsätter inget socker för att vaniljkrämen är så söt, men jag dömer inte dig om du väljer att göra det. Blåbärssylten måste vara ganska fast för att inte rinna ut när winerbröden är i ugnen.



Lägg en matsked blåbärssylt i mitten på varje smördegsfyrkant och vik in kanterna. Fyll mitten med vaniljkrämen. Baka wienerbröden i mitten av ugnen med varmluftsinställning 10-15 minter i 200C. Låt svalna något. 



You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen