Dumplings

februari 23, 2016

Dumplings går, tro det eller ej, väldigt fort att göra. Det är också en rätt som är väldigt förlåtande gällande fyllningen och är enkel att variera. Gör en kylskåpsrensning och gör dig av med samtliga ingredienser som sjunger på sista versen - svamp, kål, morötter...

Dumplings
20 minuter 
ca 60 stycken
300 gram fläsk- eller blandfärs
Två-tre teskedar soja
En matsked sweet chili sås
En tesked ostronsås
En tesked sesamfrön 
En liten klyfta pressad vitlök 
Två hackade vårlökar
Peppar
Chili och chiliflakes
Ett paket tinad och utrullad dumplingdeg

Ev. blad av pak choi till ångkokningen eller bakplåtspapper


Dumplingdegen köps fryst så se till att den är tinad i god tid, annars är bladen väldigt svåra att dela. Jag brukar lägga den i kylen dagen innan. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Klicka ut små klickar av färs i mitten av ett dumplingblad. Blöt ett finger i vatten och dra längs halva sidan på bladet. Vik över och tryck ihop så att halvmånar formas. 

Lägg i en bambukorg eller ångkokningsinsats. För att dumplingarna inte ska fastna i botten behövs antingen salladsblad eller bakblåtspapper. Använder i bakplåtspapper så stick hål i dem med en gaffel så att ångan kan cirkulera. Ångkoka på högsta värme så att mycket ånga bildas i 4-5 minuter.  Ät med hoisinsås, ponzu eller ljus soja blandat med jordnötter och ingefära. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen