Kronärtskocka med citron- och sesamsmör

februari 12, 2016

Det är inte helt säsong men jag såg fina lila kronärtskockor på Möllevångstorget med ursprung från Italien idag. Med priset två stycken för 10 riksdaler var det omöjligt att säga nej. 

Ingredienser
2 portioner
30-40 minuter
Två kronärtskockor
2 dl grädde
Zest från en halv citron
Flingsalt
Sesamfrön


Börja med att tvätta kronärtskockorna noga och skär av stammen. Det står i många recept att topparna på de yttersta bladen ska klippas av men jag ser inte nödvänligheten i det. Koka kronärtskockorna i saltat vatten och gör under tiden smöret. Instruktioner till att göra smör med endast grädde som grund hittar du här

Blanda smöret med citronzest och flingsalt. Dela smöret i fyra delar och forma till sfärer. Rulla i sesamfrön. 


Placera smöret i mitten av kronärtskockan och låt det smälta ner. Doppa bladen i gropen och ät!

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen