Rödbetssoppa med honung och chevrette

februari 03, 2016


2 portioner 
20 minuter 
Rödbetssoppa
4 stora rödbetor
En halv gul lök
En tärning grönsaksbuljong
Vatten
En dl vitt vin
En halv dl grädde
En halv dl mjölk
Chevrette mature 36%
Honung
Chilipaste
Salt och peppar

Skala och skär rödbetorna i kubikcentimeterstora bitar. Smält smör i en kastrull och stek löken tillsammans med rödbetorna tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar, häll i vinet och täck sedan innehållet i kastrullen med vatten. Låt koka tills rödbetorna enkelt går att dela med en gaffel. Ta av spisen och mixa soppan slät med en stavmixer. Späd med hälften grädde och hälften mjölk tills konsistensen är lagom. Jag behövde addera cirka en deciliter vätska. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och krydda soppan med honung, chili och eventuellt mer salt och peppar. Riv och strö över chevrette. Servera med bröd.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen