Grön curry med sötpotatis och sockerärtor

mars 29, 2016

En grön currygryta som blir vegansk om fisksåsen och ostronsåsen utesluts. Sötpotatisen gör grytan matig och rätten skulle lika gärna serveras som en soppa. 

4 portioner 
30 minuter
Ingredienser
En stor sötpotatis
Ca en matsked grön curry paste
Två klyftor vitlök
En stor tetra kokosmjölk (5 deciliter)
Vattenkastanjer
Färsk chili
Torkad chili
Två teskedar risvinsvinäger
Två teskedar råsocker
Ostronsås
Två morötter
En stor gul paprika
Sockerärtor
Fisksås
Lime
Koriander efter smak
Jordnötter
Vårlök

Skär sötpotatisen i centimeterstora kuber och stek snabbt tillsammans med den gröna curryn och vitlöken. Slå över kokosmjölk, tillsätt vattenkastanjer och koka upp. Koka i cirka fem minuter, tills sötpotatisen börjar mjukna. Tillsätt sedan ostronsås, färsk och torkad chili, risvinsvinäger och råsocker. Koka tills curryn tjocknar något och sötpotatisen är nästan är helt tillagad. Tillsätt morötterna och låt koka någon enstaka minut, de ska fortfarande ha tuggmotstånd. Sänk värmen, tillsätt paprika samt sockerärtor och krydda sedan med fisksås och koriander efter smak. Pressa i saften från en halv lime och garnera med hackade jordnötter och vårlök.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen