Tagliatelle, savoykål och hemmagjord pesto
april 20, 2016
Pasta pesto fast ändå inte. Peston är gjort på grevéost och rostade solroskärnor. Snabbt stekt savoykål ger nytt liv till den klassiska rätten. Gott (!) och med mindre kolhydrater, om någon av någon anledning skulle bry sig om det.
4 portioner
20 minuter
Ingredienser
En kruka basilika
En deciliter rostade solroskärnor
Olivolja
En klyfta vitlök
En deciliter finriven grevéost
Körsbärstomater
150 gram halloumiost
Färsk tagliatelle
Strimlad savoykål
Sockerärter
Salt
Peppar
Börja med att göra peston. Klipp av bladen från en kruka basilika och lägg i i en skål med höga kanter, alternativt ett glas. Tillsätt rostade solroskärnor, finriven ost och en klyfta vitlök. Stavmixa och häll i olivolja tills konsistensen blir något flytande. Stek sedan savoykål och sockerärtor tillsammans med lite olivolja samt salt och peppar. För över till en stor skål när kålen mjuknat något. Stek halloumi och tomater på medelhög värme under tiden tagliatellen kokar. Blanda kålen och pastan, häll över peston. Rör runt noggrant, servera med halloumi och tomater.
0 kommentarer