Koreanska köttbullar

maj 17, 2016


6 portioner 
Ingredienser
Ett ägg
Ströbröd
En och en halv deciliter mjölk
Två-tre teskedar kinesisk soja
Runt ett kilo fläskfärs
Svartpeppar
Chiliflakes

Börja med att blanda mjölk, ströbröd, ägg och soja. Låt svälla. Blanda i köttfärsen. Rulla lagom stora köttbullar och stek några åt gången på medelhög värme. Köttbullarna behöver bara få stekyta, för sedan över dem på en ugnsplåt och grädda i cirka 10-15 minuter.


Sås
En halv deciliter ljus soja
En tesked riven ingefära
En matsked råsocker
4 klyftor pressad vitlök
En matsked ketchup
Sambal oelek

I samma panna som du stekte köttbullarna, stek vitlöken på medelhög värme och rör sedan ner resten av ingredienserna till såsen. Sänk värmen och låt såsen koka ihop och bli klistrig. Ta av från värmen. Rör ner de färdiga köttbullarna och garnera med hackade jordnötter, vårlök och sesamfrön.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen