Thailändsk nudelsallad med krispigt sojafläsk

maj 10, 2016

Nudelsallad som passar perfekt i lunchlådan. Starkt, krispigt, salt, surt och sött. 

20 minuter
Ingredienser
Nudelsallad
Vermicelli, tunna risnudlar
Gurka
Morot
Romansallad
Chili
Jordnötter
Vårlök
Lime

Sojafläsk
Fläskfärs
Soja
Vitlök
Sesamfrön
Chiliflakes

Dressing
Risvinäger
Brunsocker
Pressad vitlök
Finriven ingefära
Limejuice
Fisksås


Koka nudlar och låt sedan rinna av och svalna. Stek fläskfärsen på mycket hög värme tills fläsket blir krispigt. Sänk sedan värmen till låg. Vänta till stekpannan anpassat sig och tillsätt sedan vitlök och soja. Stek någon minut till och häll sedan fläsket i en metallsil och sila bort fettet. Lägg på hushållspapper och låt svalna. Hacka grönsaker undertiden. 


Hacka grönsaker och blanda med de avsvalnade nudlarna. Blanda dressingen, häll över och blanda runt. Garnera sedan med grovhackade jordnötter, chili och vårlök. Tillsätt slutligen köttet. 




You Might Also Like

1 kommentarer

  1. SÅ gott! Gjorde på tofu färs istället, blev asbra :)

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen