Tortillas med flankstek, mango- och tomatsalsa och chimichurri
maj 21, 2016
Igår tog vi helg tillsammans med våra vänner. Vi gjorde som resten av svenska folket och åt tacos.
4 portioner
Ingredienser
Små tortillabröd
Flankstek
Grönsaker i alla dess former; vi hade gurka, granny smith, paprika, sallad, avokado
Picklade grönsaker; vi hade saltgurka och rödlök
Tomatsalsa
Mangosalsa
Snabbpicklad rödlök
Skiva valfri mängd rödlök och lägg i en skål. Slå på vatten så att det nästan täcker löken och fyll sedan på med ättika. Använd händerna för att lätt krossa rödlöken, det snabbar på processen. Blanda ner socker och låt stå åtminstone en halvtimme, gärna längre. För en liten rödlök brukar en deciliter vatten, två matskedar ättika och två matskedar socker bli lagom.
Chimichurri
Färsk koriander
Oregano
Vitlök
Olivolja
Lime
Salt
Peppar
Finhackad rödlök
Finhacka koriander och rödlök. Pressa i vitlök och limejuice. Krydda med oregano, salt och peppar. Slå på en skvätt olivolja för att binda ihop röran.
0 kommentarer