Bulgogi på fläskytterfilé

augusti 28, 2016

Försvenskat, javisst, gjort på fläskkött istället för nötkött, javisst. En god maträtt med inspiration från en koreansk klassiker. 

6 portioner
Ingredienser
1 kilo fläskytterfilé
1 gul lök
1 dl ljus soja
1 dl vatten
2 tsk finriven ingefära
1 msk brunsocker
3 klyftor pressad vitlök
1 msk ostronsås
1 vårlök
Maizena
2 msk sesamfrön
Sriracha
1 paprika
Svartpeppar

Blanda en marinad på soja, vatten, ingefära och brunsocker. Skiva kött och lök i mycket tunna skivor. Jag la fläskytterfilén en timme i frysen innan jag började laga mat för att göra det lite lättare. Marinera köttet i en stor skål i åtminstone en timme. Stek under tiden löken på medellåg värme tills den är karamelliserad.


Lägg den stekta löken i en ugnsfast skål och stek sedan köttet på mycket hög värme i cirka 30 sekunder per sida. Var noga med att varken översteka köttet, ta för många köttbitar per gång eller att få med för mycket marinad. Lägg varje omgång köttbitar som är färdiga i samma skål som löken. När allt kött är stekt; sänk värmen på spisen och stek tre klyftor pressad vitlök i olja. Häll på den vätska som finns kvar i botten på skålen där köttet marinerades. Låt koka upp och red med maizena. Rör ner vårlök, paprika, ostronsås, svartpeppar, sriracha och sesamfrön. Servera med ris eller salladsblad.


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen