Friterade räkor, sushris, sjögräs, ingefära och majonnäs

augusti 17, 2016

 Vi har länge valt bort att äta jätteräkor på grund av deras miljöpåverkan. WWF har nu tagit fram en ASC-märkning i kampen för ett hållbart fiske. Det riktas fortfarande en del kritik mot industrin, och det dröjer förmodligen innan vi kan äta jätteräkor med helt gott samvete, men detta är ett steg på vägen. 

För att friterad mat ska smaka gott är det viktigt att paneringen är krispig och inte dryper av fett. Jag dubbelpanerar alltid - första gången i vetemjöl och sedan i panko. Det är sedan viktigt att maten blir just friterad, inte kokt, i olja. Detta görs enkelt genom att fritera ett litet gäng småbitar i taget på hög värme.

20 räkor
Ingredienser
20 räkor i valfri storlek, tinade och skalade
2 ägg
2 dl pankomjöl
1 dl vetemjöl
Salt
Peppar

Doppa en räka i mjöl, sedan i ägg, i mjöl, i ägg och slutligen i panko. Lägg på en tallrik och upprepa för resten av räkorna. Fritera sex-åtta åt gängen på ca 180 grader. Det tar bara enstaka minuter innan räkorna är färdiga. Lägg räkorna på några lager hushållspapper för att absorbera överflödig olja.

Servera med sushiris, sjögräs, inlagd ingefära och majonnäs. Jag gjorde även makirullar med i princip samma ingredienser.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen