Hemmagjord ketchup

augusti 14, 2016

Jag älskar ketchup. Älskar. Jag kan lägga flera timmar på att laga köttfärsås och sedan ändå hälla ketchup på spaghettin. I ett försök att göra något mer raffinerat testade jag att göra hemmagjord ketchup. (Okej, jag erkänner, den vanliga, köpta, var slut och vi skulle äta köttbullar. Jag var tvungen att göra något åt situationen). 

0,4 liter
Ingredienser
Åtta mogna tomater
1 msk brunsocker
2 msk balsamvinäger
En halv hackad rödlök
En klyfta vitlök
Worcestersås
Kalvfond
En tesked sötstark senap
Salt
Svartpeppar

Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i lite olja i en kastrull. Grovhacka tomaterna och tillsätt tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka i runt tjugo minuter och stavmixa sedan såsen noggrant. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och reducera till lagom konsistens. Stavmixa sedan ytterligare en gång. Låt svalna och förvara sedan i en noga rengjord burk med lock för att förlänga hållbarheten.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen