Bao burgers / Bánh bao kep

september 25, 2016

I Vietnam åt vi mycket bánh bao som är en typ av fluffigt ångkokt bröd med olika typer av fyllning. De absolut bästa fick vi på Nu Eatery i Hoi An. De var av den dubbelvikta typen och var fyllda med långkokt sidfläsk och majonnäs. Här är en helt vegetarisk variant.

Sex burgare 
Ingredienser
6 frysta báhn bao kep - finns i frysen på Asian Trading på Möllevångstorget
2 quornfiléer 
Gurka
Rödkål
Rödlök
Morot
Vårlök 
Koriander
1 tesked sesamolja
3 klyftor vitlök 
2 matskedar ljus soja
1 matsked ketchup
1 matsked råsocker
Chili
Peppar
Hellmans majonnäs

Börja med att strimla grönsakerna. Eftersom quornfiléerna kommer frysta så stekte jag dem i olja ett litet tag på medelhög värme innan jag delade dem på längden så de blev häften så tjocka. Höjde sedan värmen något och stekte filéerna (nu fyra) så att de fick färg. Ta upp filéerna och lägg åt sidan. Sänk värmen, tillsätt en tesked sesamolja till stekpannan och stek vitlök. Tillsätt ketchup, soja, råsocker. Låt koka ihop till en klibbig sås och lägg tillbaka quornfiléerna. 
Oavsett om du använder en bambukorg eller metallinsats blir det lättare med bakplåtspapper i botten. Glöm bara inte att göra några hål i pappret med en kniv. Ångkok bao-bröden i cirka fem minuter, fastän det står 10-15 minuter på paketet. Dela de delade quornfiléerna på mitten och lägg i ett nykokt bröd tillsammans med grönsaker och en klick majonnäs. 

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen