KFC - Kentucky Fried Cauliflower

september 18, 2016

Med en konsistens mycket lik friterad fisk blev detta blomkålsexperiment väldigt lyckat. Vi åt blomkålen som vi brukar äta friterad kyckling - dvs med olika dipsåser och grönsaksstavar. 

Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
2 ägg
Vetemjöl
Panko
Salt 
Peppar
(Cayenne, paprika)
Rapsolja

Skär ut "filéer" ur blomkålshuvudet. Det är lättast att få dem att hålla ihop närmast roten. Förbered tre skålar med uppvispade ägg, vetemjöl och panko i respektive skål. Krydda mjölet med salt och peppar samt andra kryddor efter eget tycke. Paprika och cayenne passar bra till. Doppa blomkålen i mjöl, sedan ägg, mjöl, ägg igen och slutligen panko. Fritera i en centimeter olja på medelhög värme i cirka 3-4 minuter per sida tills de är gyllenbruna. 

Nästa gång ska jag servera blomkålen som f*sh and chips med de klassiska tillbehören pommes, ärtor och tartarsås. 

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen