Ricottabullar med zucchini och morötter

september 14, 2016

Ricottabullar, eller ricottabiffar kanske med tanke på deras icke-helt-sfäriska form, var ett försök att testa något nytt. Bullarna i sig var goda men jag hade förmodligen lagt dem i ett pitabröd med vitlöksås och sallad om jag skulle göra om maträtten. 

30 minuter
Ingredienser
1.5 finriven zucchini
1 stor finriven morot
75 gram ricotta
2 ägg
Ströbröd
Basilika
Persilja
Salt
Peppar
Parmesan


Använd en matberedare för att finriva grönsakerna eller kavla upp skjortärmarna och gör grovjobbet själv. Krama ur vattnet ur zucchinin och blanda sedan med morötter, ägg, persilja, basilika och ricotta. Rör runt till en smet och tillsätt sedan parmesan och slutligen ströbröd tills smeten blir rullbar. Jag tror att jag använde cirka två deciliter ströbröd för att få en tillräckligt fast konsistens. Rulla till bullar och stek i ugnen på 240C i cirka tjugo minuter. Vänd bullarna efter halva tiden. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen