Vegansk pulled p*rk

september 14, 2016

Här på Nobelvägen är vi mitt uppe i en vegetarisk månad. Med inspiration från en foodtruck i Berlin lagade jag vegetarisk pulled pork till middag. Det som gör pulled pork så gott är de brända bitarna tillsammans med den saftiga såsen - vilket jag har gjort mitt bästa för att efterlikna. 

20 minuter
4 burgare
Ingredienser
En liter finskivad vitkål
En finskivad gul lök
Vitlök
BBQ-sås
Salt
Peppar
Bröd och valfria tillbehör - jag hade gurka, tomat, prujolök, mozzarella, coleslaw

Stek vitlök och lök på medelhög värme i en matsked olja. Låt löken bli genomskinlig, höj sedan värmen och tillsätt hälften av kålen. Stek i ungefär 5 minuter, tillsätt sedan resten av kålen och stek i ytterligare 5 minuter eller tills kålen som tillsattes sist mjuknat men fortfarande har lite spänst i sig. Första hälften av kålen är helt mjuk med lite hårda bitar och löken är karamelliserad. Sänk värmen och häll på en deciliter BBQ-sås. Vänd runt och låt stå någon minut. Servera så som du skulle äta pulled pork.
En liten kommentar är att det är ingenting som smakar gris i denna rätt, av uppenbara anledningar. Det är dock en god rätt som ger lite samma tillfredsställelse av att ha ätit god comfort food. Helt utan djur, i säsong och mycket billig dessutom!

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen