Veganska frukostbullar utan jäst

oktober 05, 2016

I lördags ville vi ha frukost men hade ingen ork att gå ner för fyra trappor, promenera två kvarter till vänster och sedan hela vägen tillbaka igen. Vi saknade de väsentliga ingredienserna för att baka något vettigt men efter lite googlande kunde jag pyssla ihop dessa bullarna med skafferiets rester. 

6 medelsmå bullar
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk sirap
1 msk russin
1 msk linfrön
1 msk solrosfrön 
Cirka 2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser, tillsett sedan sirapen och slutligen vattnet med några matskedar i taget. Degen ska vara lättarbetad och hålla ihop vid knådning. Forma sex medelsmå bullar och baka sedan i cirka 15-20 minuter på 200C.

Betyg? Bra bullar att baka när det inte finns så mycket i kylen, men inget slår jästa bullar. 

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Härliga vegetariska och veganska rätter en hel månad. Looks good.

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen