Vegetariska k*ttbullar del II

oktober 05, 2016

Jag experimenterar vidare i jakten på de perfekta vegetariska k*ttbullarna. Svampbullar kanske dessa borde heta. Dessa är gjorda på linser och champinjoner och får smak av parmesan och karamelliserad lök. 

4 portioner
Ingredienser
600 gram finhackad svamp 
1 tetra gröna linser, jag gillar Zetas ekologiska, de är fasta i konsistensen
1 finhackad gul lök
En klyfta vitlök
2 ägg
Ströbröd
3 msk finriven parmesan
En tesked kinesisk soja
Peppar
Chili
Paprika

Stek löken tills den blir karamelliserad. Tillsätt svamp och vitlök och stek tills svampen är tillagad. Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Lägg över svampröran i en bunke, tillsätt linserna och låt svala något. Tillsätt ost, soja, kryddor och äggen. Rör ihop och tryck till linserna med bakskidan på en gaffel. Jag tycker om när maten har lite konsistensskillnad så jag mosade ungefär hälften av linserna. Tillsätt ströbröd i små mängder tills konsistensen blir fast nog att rulla. Jag använde cirka en deciliter. 

Stek i smör på medelhög värme. Det tar ganska lång tid för bullarna att få yta på alla sidor. 

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen