Vildsvinsbiffar, lingon- och gräddsås, rösti och karamelliserad lök

oktober 16, 2016

Vi spenderade helgen på landet i skogen. Naturen gjorde mig sugen på viltkött så vi köpte vildsvinsfärs påväg hem. Det var första gången jag lagade vilt men det blev riktigt bra.

3-4 portioner
Vildsvinsbiffar
500 gram vildsvinsfärs
1 dl mjölk 
Ströbröd 
1 tsk kinesisk soja
Paprikapulver
Vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
En gul lök

Rösti
Fyra stora potatisar
Ett ägg 
Salt
Peppar

Lingon- och gräddsås
3 dl matlagningsgrädde
1 matsked lingonsylt
1 matsked lingon
1 tesked kinesisk soja
Kalvfond
Svartpeppar


Blanda färsen med övriga ingredienser med undantag för löken och forma till biffar. Stek på medelhög värme tills biffarna har fått färg på båda sidor och sänk sedan till medellåg värme. Skiva en lök fint och lägg över biffarna. Låt steka tills löken "smält ner". Riv potatis grovt, blanda ner ett ägg och krydda. Forma till biffar och grädda i ugnen på 250 grader i cirka 30 minuter. Vänd efter halva tiden. När löken karamelliserats och biffarna är helt genomstekta, för över dem till en ugnsfast form och ställ den i botten av ugnen så att biffarna hålls varma. Blanda ner grädde och övriga ingredienser till såsen i stekpannan. Låt koka upp. Servera allting tillsammans. 


You Might Also Like

1 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen