Carnitas och sallad

december 13, 2016

Grytbitar får nytt liv när de kokas möra med kryddor, dras till småbitar med hjälp av två gafflar och steks sedan snabbt med vitlök, salt och peppar. Billigt, gott, enkelt! Carnitas!

4 portioner
Ingredienser
800 gram grytbitar av fläskkött
3 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
1 msk ljus soja
1 msk paprikapulver
3-4 lagerblad
Peppar
En gul lök
Habanero efter smak
Worcestershiresås

Blanda alla ingredienser i en gjutjärnsgryta, fyll på med vatten till ingredienserna täcks och koka i cirka en timme eller tills grytbitarna enkelt går att dra isär med hjälp av två gafflar. Dra isär köttet till små bitar och stek sedan snabbt i omgångar på hög värme i rapsolja. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.

Igår åt vi köttet med tortillas, guacamole och grönsaker. Idag blev det rester i form av en sallad.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen