Dubbelmarinerad satay med risnudlar

december 10, 2016


4 portioner
Marinad ett
700 gram kyckling - jag använde innerfilé
4 msk ljus soja
1 tesked gurkmeja
chiliflakes
chilipulver
2 stora vitlöksklyftor, pressade
en 2x2x1 cm kub ingefära, riven

Blanda alla ingredienser. Marinera minst en timme i kylskåp men gärna längre.

Stek sedan kycklingen (några bitar åt gången) på hög värme i ett par minuter per sida. Förbered under den tiden marinad två.

Marinad två
2 msk ljus soja
1 tesked gurkmeja
1 dl finhackad jordnötter
1 dl kokosmjölk
1 tsk farinsocker
1 tsk lökpulver
1 kaffir blad

När all kyckling är genomstek, tillsätt marinad två till stekpannan och stäng av värmen. Låt svalna helt. Förvara i kylen över natten för bästa resultat. Ät tillsammans med en kall nudelsallad med fisksåsdressing.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen