Dubbelmarinerad satay med risnudlar
december 10, 20164 portioner
Marinad ett
700 gram kyckling - jag använde innerfilé
4 msk ljus soja
1 tesked gurkmeja
chiliflakes
chilipulver
2 stora vitlöksklyftor, pressade
en 2x2x1 cm kub ingefära, riven
Blanda alla ingredienser. Marinera minst en timme i kylskåp men gärna längre.
Stek sedan kycklingen (några bitar åt gången) på hög värme i ett par minuter per sida. Förbered under den tiden marinad två.
Marinad två
2 msk ljus soja
1 tesked gurkmeja
1 dl finhackad jordnötter
1 dl kokosmjölk
1 tsk farinsocker
1 tsk lökpulver
1 kaffir blad
När all kyckling är genomstek, tillsätt marinad två till stekpannan och stäng av värmen. Låt svalna helt. Förvara i kylen över natten för bästa resultat. Ät tillsammans med en kall nudelsallad med fisksåsdressing.
0 kommentarer