Fläskytterfilé, ananas, paprika och lök i sötsur sås

december 06, 2016





Utgick från detta recept för såsen men ändrade proportionerna en del då det lät lite mesigt.

4 portioner

Ingredienser till sötsur sås 
6 dl vatten
3 klyftor vitlök
1 buljongtärning, kyckling
3 msk farinsocker
runt 2 msk vitvinsvinäger
runt 2 msk tomatpuré
chiliflakes
paprikapulver
salt
peppar
en halv färsk ananas, skuren i centimetertjocka skivor och sedan delad på åtta

Utbytbart
500 gram tunt skivad fläskytterfilé
En liten gul lök, skivad
En gul och en röd paprika

Låt alla ingredienser till såsen koka under tiden som du steker valfritt protein på hög värme. Stek i omgångar och tillsätt efterhand till grytan. Tillsätt sedan maizena till grytan. Jag mätte inte utan tillsatte lite i taget (totalt kanske 2-3 matskedar).

Tillsätt lök och paprika, låt koka någon enstaka minut till (jag gillar grönsaker med tuggmotstånd!) och ät sedan med ris.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen