Pankogriljerad julskinka med picklad kål

december 16, 2016

Vi var sugna på julmat här på Nobelvägen. Jag tänkte först göra en traditionell julskinka men det hade säkert blivit sämre än den min mormor gör på julafton så jag testade något nytt. Julskinka griljerad med panko! 

Ingredienser
Julskinka, färdigkokt
Skånsk senap 
Sötstark senap
Svartpeppar
Pankomjöl 
Nejlikor

Min julskinka kom med svål så jag började med att skära bort det och dessutom det mesta av fettet. Jag lämnade några millimeter fett kvar. Sedan blandade jag lika delar skånsk senap och sötstark senap, cirka en deciliter av varje sort. Kryddade med massor av svartpeppar och cirka en deciliter pankomjöl. Rörde runt och konstaterade att smeten var tjock nog att fästa på julskinkan utan att blanda i en äggula. 


Klappade på griljeringen på skinkan och la ytterligare lite pankomjöl ovanpå skinkan. Bakade i ugnen på 225C i cirka tjugo minuter, efter ha vänt skinkan efter ungefär halva tiden. 


Resultatet? Mycket god och krispig griljering.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen