Char siu, risnudlar, kål och kinesisk chiliolja
februari 02, 2017
Karré är jämt och ständigt på extrapris och jag har tröttnat på mina carnitas och pulled pork. Det är väldigt gott, missförstå mig inte, men jag har ätit det för mycket. Det här var ett försök att laga kinesisk BBQ i ugnen!
24 timmar + 1.25 timmar
Ingredienser
1.2 kilo fläskkarré
Marinad
Rapsolja
Riven ingefära
Mycket vitlök
Hoisinsås
Honung
Ljus soja
Paprikakrydda
Sriracha
Risvin
5-spice
(De två sista ingredienserna kan uteslutas helt, jag tog inte tillräckligt för att det skulle smaka något särskilt ändå)
Glaze
Ljus soja
Hoisinsås
Ostronsås
Honung
Chili
Dela karrén längs med fibrerna i fyra jämntjocka bitar. Det går att använda fläskfilé eller fläsksida, men jag tycker att karré har lagom med fett för detta. Blanda ingredienserna till marinaden och marinera köttet i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 240 grader varmluft med en plåt i botten för att fånga upp spill. Placera köttet på grillgallret. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på köttet med en silikonpensel. Ställ köttet i ugnen och upprepa penslingen var 10-15 minut. Mitt kött var klart efter ca 45 minuter. Ät med risnudlar och finriven kål!
0 kommentarer