Saffranrisotto med champinjoner och gröna bönor

mars 22, 2017

Det går ju inte att äta dumplings hela tiden. En vän kom över på middag och jag lagade saffransrisotto till oss. Enkelt, vegetariskt och gott!

4 portioner
Ingredienser
400 gram arborioris
8 stora champinjoner delade i fjärdedelar
1 paket saffran
En skvätt vitt vin
En finhackad gul lök
2 klyftor pressad vitlök
Rapsolja
2-3 dl riven parmesan (eller ta tills du skäms...)
8 stora champinjoner delade i fjärdedelarGrönsaksbuljong, utspädd i vatten
Svartpeppar
Gröna bönor
Chili

Koka upp cirka en liter vatten i en kastrull tillsammans med två tärningar grönsaksbuljong och låt sjuda under tiden du lagar risotton.

Häll lite rapsolja i botten på en stor kastrull. Ge först champinjonerna stekyta och tillsätt sedan lök, vitlök, chili efter smak och saffran. Stek på medelhög värme tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt sedan riset och stek i ytterligare någon minut. Rör mycket. Sedan är det dags för en skvätt vitt vin. Låt en del av vinet ånga bort och tillsätt sedan en soppslev grönsaksbuljong. Tänk på att röra mycket i risotton under hela tillagningsprocessen. Låt det mesta av buljongen koka in i riset och tillsätt sedan ytterligare en soppslev. Upprepa tills riset har ett lagom tuggmotstånd. Tillsätt parmesan och mycket nymald svartpeppar. Salta om det behövs. Dekorera risotton med chili och ytterligare lite parmesan.

Stek gröna bönor i rapsolja och vitlök. Salta och peppra. Finito!

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen