Onigiri

maj 26, 2017

Onigiri kan fyllas med fisk, grönsaker eller frukt. Ät till lunch eller slå in i plast för ett senare snack. 

Ingredienser
250 gram kortkornigt ris
Vatten
Salt
En halv matsked socker
2 matskedar risvinäger
6 grön sparrisar
En skvätt jus sojasås
Gari
Sesamfrön
Nori

Koka kortkornigt ris enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda risvinägern och sockret tills sockret är upplöst. Tillsätt till det färdigkokta riset och låt svalna helt. Skär sparrisen i små bitar och stek i 2-3 minuter med en skvätt soja. Låt svalna.

Forma ris i två mellanmålstora trianglnar. Lägg sparris på en av halvorna och tryck sedan ihop trianglarna. Forma med dina händer. Upprepa tills riset är slut. Gör ett litet handtag av nori och strö över sesamfrön. Färdigt!

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen