Vegansk sushi

juli 19, 2017


Ofta är det vegetariska sushiutbudet förpassat till några bitar avokado och några skivor tofu. Så behöver det verkligen inte vara. Här använder jag mig av ugnsbakad aubergine för att skapa en konsistens som påminner om lax. 

Fyllning till två rullar
Spicy eggplant maki
En medelstor aubergine
Rapsolja
En tesked äggfri majonnäs
Sambal oelek efter smak

Dela auberginen i centimetertjocka skivor och baka sedan i ugnen i ca 20 minuter tills auberginen är helt mjuk. Låt svalna, förvara gärna i kylskåp ett dygn, och hacka sedan till små kuber. Blanda med majonnäs och sambal oelek efter smak. Rulla ihop fyllningen och grönsaker som gurka eller morot tillsammans med ris, wasabi och sjögräs.


Eggplant nigiri 
Stek tunt skivad aubergine på låg värme tillsammans med en skvätt soja, en skvätt mirin, en skvätt risvinsvinäger och lite socker. Stek tills auberginen börjar mjukna, stäng sedan av plattan och låt innehåller i pannan svalna helt. Forma tillsammans med ris till nigiri.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen