Vegansk boeuf bourguignon

september 11, 2017

Bo*uf bourguignon. Eller en helt vanlig gryta med livets bästa - rödvin och svamp. 

4 portioner
Ingredienser
600 gram stora champinjoner
Mjölkfritt smör
1 gul lök, finhackad
4 klyftor vitlök
1 dl rödvin
Vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller umamibuljong
2 tsk mörk soja
3 lagerblad
1 tsk rosmarin 
1 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
2 morötter i slantar
1 dl syltlök utan spad
Maizena

Skiva svampen i cm-tjocka skivor och stek i smör tillsammans med finhackad lök samt vitlök i 3-4 minuter. Tillsätt sedan rödvin och en tärning grönsaksbuljong och runt en liter vatten. Låt koka upp och tillsätt soja, lagerblad, rosmarin, timjan och paprikapulver. Låt koka 15 minuter. Tillsätt sedan morötter och syltlök och låt koka ytterligare 5. Häll sedan i Maizena tills såsen blir lagom tjockflytande. 

Servera med någon form av mos och picklad rödlök. Jag åt blomkålsmos. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen