Wontons med ostronskivling, svartkål, ingefära och fransyska

september 12, 2017

Ångkokta wontons med ostronskivling, svartkål, ingefära och fransyska

Wontons går snabbt att göra om du använder färdigköpt deg. Degen säljs fryst och finns på de flesta asiatiska livs. Ett paket på 200 gram (ca 30 ark) kostar runt 15 kronor. Jag köper oftast från Happy Boy (se nedan), men jag tror inte det är så stor skillnad mellan olika märken. 
Precis som när du använder fryst dumplingdeg blir resultatet mycket bättre om paketet får tina över natten i kylen. Att stresstina paketet på diskbänken gör ofta att de understa arken blir blöta och går inte att använda. 

ca 30 st wontons
Ingredienser 
250 gram fransyska 
5 blad svartkål 
2 vårlökar 
5 svampar ostronskivling
0.75 dl bambuskott
1 msk finriven ingefära
1 msk ostronsås
2 msk ljus soja
1 liten skvätt sesamolja
1 tsk socker
Chili
Vitpeppar

Ta fram en mellanstor skål. Finhacka köttet och slå det gärna med baksidan av kniven i en minut. Hacka svartkål, vårlök och ostronskivling och bambuskott. Smaksätt med ingefära, ostronsås, sesamolja, soja, socker, torkad chili och vitpeppar. 
Vik ihop med valfri vikningsmetod och ångkoka i fyra minuter eller koka i tre minuter. Servera med en sås gjord på lika delar vinäger och ljus soja. Om du vill, häll även i en droppe sesamolja och lite hackad vårlök. 

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen