Belugabolognese

oktober 20, 2017

En mustig och smakrik vegansk bolognese gjord på belugalinser. Inspiration till rätten kommer från Vegokäks ursprungliga recept. 

4 portioner
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
3 klyftor vitlök
3 dl finhackade champinjoner
Olja
2 dl belugalinser
2 dl rödvin
1 konservburk körsbärstomater
1 konservburk krossade tomater
4 dl vatten
2 matskedar tomatpuré
2 lagerblad
1/2 tärning grönsaksbuljong
Mörk soja
Salt
Peppar
1 matsked fryst basilika

Stek lök och vitlök mjuk i rapsolja. Tillsätt svamp och låt den få färg i några minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt bolognesen sjuda på låg värme 25-30 minuter. Linserna ska vara mjuka men ha ett visst tuggmotstånd kvar.

Ät tillsammans med spaghetti.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen