Kokospanerad tofu, vitlöksmayo, koriander och ris

oktober 29, 2017

Friterad och kokosdoftande tofu med vitlöksmajonnäs, ris och koriander. Enkel helglyx. I receptet används svensk tofu från Yipinsoya.
2 portioner
Ingredienser
200 gram tofu
1 dl + 2 msk rapsolja
Vitpeppar
Paprikapulver
Salt
1 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
Koriander
Chili
Majonnäs (äggfri eller vanlig)
Vitlök

Börja med att pressa ut vatten ur tofun (med händerna eller lägg under något tungt) och dela sedan i lagom stora kuber. Ta fram fyra stycken skålar. Blanda en matsked olja tillsammans med lite paprikapulver, salt och vitpeppar i den första skålen. Upprepa för den andra skålen. Lägg i tofun i första skålen, rör runt och låt marinera 20 minuter. Lägg ner vetemjöl i den tredje skålen och kokosflingor i den fjärde.

Ta upp en tofukub från skål ett, doppa i vetemjöl, sedan till den andra skålen med olja och kryddor och slutligen kokosflingor.

Värm upp en deciliter rapsolja i en stekpanna eller kastrull och fritera tofun på medelhög värme i 6-7 minuter. Vänd ofta och se till att alla sidor får färg. När tofun är gyllenbrun, låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

För att göra vitlöksmajonnäs: blanda helt enkelt majonnäs med pressad vitlök, salt och lite vitpeppar.

Servera den friterade tofun med vitlöksmajonnäsen, koriander och ris.


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen