Krispig tofu i söt chilisås

oktober 28, 2017

Blixtsnabb middag. Krispig tofu i en söt och stark sås som helt ärligt bara är upp-piffad sweet chilisås. Varför göra det svårt när det kan vara enkelt? I receptet används svensk tofu från Yipinsoya.

2 portioner
Ingredienser
200 gram fast tofu
1 dl + 1 msk rapsolja
1 dl vetemjöl
1 dl sweet chili sås
1/2 vårlök, finskivad
1 liten chili, finhackad (kan uteslutas)
Lime
Gurka, i små kuber
Sesamfrön

Börja med att pressa ut vatten ur tofun (med händerna eller lägg under något tungt) och dela sedan i lagom stora kuber. Salta och peppra. Vänd bitarna i en matsked olja och sedan vetemjöl. Hätta upp 1 dl olja i en stekpanna på medelhög värme och stek bitarna 6-7 minuter tills de blivit gyllene. Försök ge alla sidor färg.

Blanda sweet chilisås, saften från en halv lime, skivad vårlök och finhackad chili i en skål. Rör ner tofun. Servera tillsammans med gurka och ris. Garnera med sesamfrön och limeskivor. Ät direkt!


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen