Långkokt fläskkött smaksatt med hoisinsås, picklad kål, sriracha mayo och ris

oktober 18, 2017

Fantastiskt kött som kokas länge för att bli så mört att det faller i sönder och sedan smaksätts med hoisinsås. Pickles och stark majonnäs till. 

4-6 portioner
Ingredienser
1 kilo fläskkarré eller picnicbog
2 bitar ingefära, stora som din tumme
Salt
Vitpeppar
1 lök, skivad
2 dl hoisinsås

Stycka köttet till mindre bitar för att förkorta koktiden. En karrébit på ett kilo brukar jag dela till sex-åtta bitar. Skala ingefäran. Lägg kött, ingefära, salt, peppar och lök i en stor kastrull och ge köttet stekyta. Slå över vatten så att allting täcks. Låt koka 1.5-2 timmar med lock på medelhög värme. Kontrollera då och då att vattnet inte kokat bort helt och hållet. Om det är mindre än 2-3 cm vätska kvar i kastrullen, så i en halvliter vatten till. 

Köttet är färdigt när det enkelt faller sönder där du drar i det med en gaffel. Häll då av kokvätskan och dra i sönder köttet i kastrullen. Tillsätt sedan 2 dl hoisinsås.

Servera med picklad rödkål, vårlök, srirachamajonnäs och ris.



You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen