Soppa med miso- och sojabas, udonnudlar, sjögräs, svamp och ägg

oktober 23, 2017

Vegetarisk nudelsoppa med en bas gjord på misopasta och ljus soja. 

2 portioner
Ingredienser
150 gram udonnudlar
4 matskedar misopasta
4 matskedar ljus soja
1 liter vatten
10 champinjoner
2 klyftor vitlök
En tärning grönsaksbuljong
1 vårlök
ca 6 cm purjolök
Vitpeppar
1 matsked vinäger
Chili
1 ägg
Spenat
Ett ark nori

Koka upp vatten, misopasta, soja, sex av svamparna, vitlök, grönsaksbuljong, en vårlök delad två-tre bitar, en cirka sex cm lång bit purjolök, vitpeppar, chili och vinäger. Låt sjuda på medelhög värme i cirka 30 minuter. Smaka av buljongen och tillsätt eventuellt mer soja. Ställ åt sidan.

Koka ett ägg i sex minuter från och med att vattnet kokar. Koka samtidigt, men i en separat kastrull, udonnudlar enligt instruktionerna på paketet och skölj sedan i kallt vatten. Skiva också fyra champinjoner och stek tillsammans med en skvätt mörk soja.

Dela ett ark nori på mitten och sedan en av halvorna på mitten igen. Använd de mindre arken för att dekorera skålarna. Strimla det stora arket och lägg i botten på skålarna. Fyll på med nudlar. Fiska upp purjolöksbiten ur buljongen och dela på två - lägg en halva i varje skål. Fyll skålen med buljong och garnera sedan med den stekta svampen, spenat, en ägghalva, lite extra vårlök och sesamfrön.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen