Wokad ostronskivling med thaibasilika och krossad gurka

oktober 23, 2017

Ostronskivling är en svamp med en fast och köttig konsistens. Smaken är mild och den är verkligen i sitt esse i sällskap av thaibasilika och chili. 

3 portioner
Ingredienser
400 gram ostronskivling
1 tunt skivad gul lök 
2 klyftor pressad vitlök
1 vårlök tunt skivad på längden
Rapsolja
Thaibasilka, ungefär 3 dl lätt packad 

Woksås
Limejuice
Socker 
Kallt vatten
Chili
Fisksås (eller salt för vegetarisk version) 
Vitpeppar

Garnityr
Rostad lök
Mer thaibasilika
Krossad gurka 

Stek ostronskivling, gullök, vitlök och vårlök i olja på på hög värme i 4-5 minuter. Blanda ihop woksåsen under tiden genom att blanda lika delar lime juice, socker, vatten och fisksås (eller uteslut och salta istället riktigt). Smaka av med chili och vitpeppar. Tillsätt en deciliter sås till woken och stek ytterligare två minuter. 

Häll upp i skålar tillsammans med ris. Tillsätt ytterligare lite av woksåsen och garnera sedan med rostad lök, mer basilika och krossad gurka. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen