Svamp marinerad med citrongräs, vego nuoc cham samt inlagd rättika och morot

november 21, 2017

Den observanta har säkert sett flera versioner av denna rätt på min instagram tidigare. Den är nämligen en frekvent återkommande måltid hemma hos oss. Rätten går att göra med valfritt protein (tofu, kyckling, fläskkött, nötkött...) och går snabbt att göra. Det blir dessutom fantastiska matlådor.

Svampspett
2 portioner
Ingredienser
5 cm citrongräs (färskt eller fryst)
12 stora champinjoner
En skvätt mörk soja
En matsked rapsolja
Vitpeppar
Torkade chiliflakes
En tesked socker (frivilligt)
8 grillspett i trä, dela på mitten

Börja med att trycka sönder svamparna med handflatan. Jag tycker det gör svampen lite godare än att dela den med kniv. Ju mer yta desto bättre. Sikta på fjärdedelar, för små svampbitar blir svåra att montera senare.

Banka på citrongräset med baksidan på en kniv. Lägg i en skål tillsammans med svamp, en skvätt mörk soja, vitpeppar, rapsolja, torkad chili och socker. Blanda och låt marinera i minst 30 minuter.

Montera på spett och stek på hög värme i 3-4 minuter eller stek svampen på hög värme 3-4 minuter och montera sedan på spett. Gör du mycket svamp åt gången är sista tillvägagångssättet enklare.

Servera med kalla risnudlar, picklade grönsaker, chili, koriander och vego nuoc cham.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen