Tabouleh

november 20, 2017

Tabouleh är allt du vill ha. 

Tabouleh är en fräsch och matig sallad som har en given plats på bordet under en mezekväll. 

Tabouleh
8 bufféportioner
Ingredienser
En stor gurka eller två mindre
4 mogna tomater
En liten rödlök
200 gram färsk bladpesilja
Saften från en halv citron
Svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
En skvätt olivolja
Salt
Två deciliter kokt bulgur

Finhacka gurka, tomater, rödlök och persilja. När du hackar tomaterna, pressa ut en del vätska ur tomaterna med händerna för att förhindra att salladen blir vattnig. Lägg alla ingredienserna i en stor skål och smaksätt med saften från en halv citron, vinäger, salt, peppar och en skvätt olivolja. Blanda ner den kokta (och avsvalnade) bulgurn. Smaka av!

Det går utmärkt att göra salladen i förväg, men ta ut den ur kylen en god stund innan du ska servera den. På så sätt smakar grönsakerna smakar mycket mer. 

You Might Also Like

1 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen