Nudelsoppa med äggnudlar, ostronskivling och grönkål

december 15, 2017

Nudelsoppa. Din vän i vintern. Det går att slänga ner lite vad som helst så får curryn och kokosmjölken det att smaka gott. Här är ett recept med ostronskivling och grönkål. Soppan blir ganska stark, är du inte så förtjust i det så uteslut den färska chilin och dra eventuellt ner på currypastan.

2 portioner
Ingredienser
2 nystan äggnudlar från Blue Dragon
150 gram ostronskivling
Rapsolja
2 msk röd currypasta
En burk kokosmjölk (400 gram) från Blue Dragon
6 dl vatten
1-2 tsk vitlök- och chilipasta (går att ersätta med sambal oelek)
En pressad vitlök
Ett limeblad
En halv tärning grönsaksbuljong
En nypa råsocker
En nypa salt (alternativt en skvätt fisksås)
1/2 färsk chili, finhackad
En näve grönkål
1/2 orange paprika
1 msk hackade jordnötter

Börja med att skölja och rensa ostronskivlingen. Dela stora bitar till mindre. Torka sedan svampen på lite hushållspapper. Värm en traktörpanna med någon matsked rapsolja på hög värme (jag använder läge 8 av 9 på min spis). Stek ostronskivlingen i 3-4 minuter tills vattnet i svampen avdunstat och svampen fått färg. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan så länge.

Sänk värmen på pannan du stekte svamp i till medelhög. Tillsätt en matsked rapsolja och röd currypasta. Stek en minut och tillsätt sedan en deciliter kokosmjölk. Låt kokosmjölken reducera till några matskedar. Tillsätt sedan resten av kokosmjölken, vatten, vitlök- och chilipasta (eller sambal oelek), vitlök, limeblad, grönsaksbuljong, färsk chili, socker och salt (eller fisksås). Låt koka ihop 5 minuter. Smaka på soppan och tillsätt eventuellt mer socker eller salt. Tillsätt slutligen paprikan samt grönkålen och låt soppan koka ytterligare två minuter. Ta bort från värmen och fiska upp limebladet.

Koka upp vatten och låt äggnudlarna koka i 3.5 minuter. Skölj sedan nudlarna med kallt vatten för att stanna kokningen. Lägg nudlarna i en skål, häll över soppan, tillsätt ostronskivlingen och strö sedan över hackade jordnötter. Njut! 

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen